hr HR en EN de DE

kucni broj 54plus 300

  • 1

Započeli smo online tečaj "Keramika 54+" za 22 polaznika

10 Lip 2021

keramika online pocetak web

1. lipnja 2021. je započeo online tečaj za dvije skupine polaznika starijih od 55 godina. Oduševljeni smo jer su svi savladali korištenje tableta i softvera potrebnog za online učenje. Naš je suradnik za informacijsko telekomunikacijske tehnologije odradio dobar posao i dobro podučio mentora i polaznike. Ovo je svima nama zanimljivo iskustvo i veselimo se svakom predavanju!

Kada smo pripremali projekt, pitali smo brojne osobe starije od 54 godine iz Sisačko-moslavačke županije imaju li računalo i internet. Gotovo svi su rekli da imaju internet (mogao bi biti brži) ali na kućno računalo trebaju stati u red (ako ga uopće imaju). Prvo djeca ili unuci na računalu moraju odraditi online nastavu, onda partner/partnerica također nešto obavlja i, ukratko, računalo im nije uvijek dostupno.

Shvatili smo da na taj način nećemo moći provesti zahtjevan tečaj keramike jer svaki polaznik ima 100 sati obuke. Zato smo za polaznike osigurali tablet velikog zaslona s kojim će moći pratiti online radionice. Zamišljeno, učinjeno!

Trenutno 22 polaznika sudjeluje na online tečaju keramike koristeći tablete na kojima smo instalirali sav potreban softver. Kako bi polaznici mogli pratiti nastavu, prije početka smo ih obučili o korištenju tableta i aplikacije za online učenje.

Tableti za polaznike obuke

Pitate se kako se snalaze na keramičkim radionicama koje se održavaju online, uživo? Odlično! Oduševljeni smo jer su vrlo brzo naučili sve što je potrebno. Ako se ponekad nešto zakomplicira, tu uskače naš suradnik za ITC i svaki problem brzo i lako riješi!

 

esf svi web

Aktivnost je dio projekta "Keramika 54+". Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.

Korisnik projekta

Građanski aktivizam (GRAK)
Milana Dujnića 29, 44250 Petrinja

OIB: 85318270587

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Facebook54+

Pitali ste...

Koliko košta online tečaj keramike?
Tečaj je besplatan za sve sudionike. Također ćemo vam osigurati potrebnu opremu, glinu, materijale, boje, uslugu dostave, pečenja i glaziranja gotovih predmeta u keramičkim pećima.

Moram li imati svoje računalo?
Ne, od nas ćete besplatno dobiti tablet s instaliranim programima preko kojih možete pratiti predavanja. Potrebno je samo da imati pristup internetu.

Trebam li imati neko predznanje?
Ne, nikakvo predznanje za sudjelovanje na tečaju vam nije potrebno. Dovoljno je samo da želite naučiti nešto novo.

Što ću naučiti na online tečaju keramike?
Naučit ćete izrađivati i ručno oslikavati različite predmete od keramike. 

Tko je predavač? 
Predavač je Valentino Valent, petrinjski lončar s velikim iskustvom u vođenju radionica.

Tko može sudjelovati na tečaju? 
Sudionici mogu biti osobe starije od 55 godina s prebivalištem u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Tko sve to financira?
Projekt 100% financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

54+ VIJESTI

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.