Dobili smo novi prostor za Otvoreni keramički atelje Petrinja

26 Kol 2022

prostor atelje1

Vjerujemo da će ova vijest obradovati članove ateljea i sve ljubitelje lončarstva i umjetničke keramike. Jučer smo s Gradom Petrinjom potpisali ugovor o najmu za ovu prekrasnu drvenu kuću stambeno/volonterskom naselju u Mošćenici.

prostor atelje2
U godinama koje su ispred nas Otvoreni keramički atelje Petrinja vidimo kao priliku za razvoj novog modela javnog prostora kulture temeljenog na javno-civilnom partnerstvu. Prostor je u vlasništvu Grada Petrinje, što nam povećava priliku za dugoročnu održivost. Smatramo da je keramički atelje u potekle 2 godine donio pozitivne promjene u našu zajednicu. Prije svega, kroz edukacije smo generirali veliki broj suvremenih keramičkih umjetnika u Petrinji i okolici. Atelje je i prostor za druženje, a glina se pokazala kao sjajna antistres terapija. Hvala Gradu Petrinji što je prepoznao naš pozitivan utjecaj. U novom ćemo prostoru nastaviti čuvati lončarsku tradiciju, surađivati s gradom, Turističkom zajednicom, školama, vrtićima, lokalnim lončarima i svima koje zanima pokretanje novih aktivnosti i projekata vezanih za razvoj suvremene keramike koji će u konačnici pokretati i razvoj Petrinje.

Nakon prilagodbe prostora i pronalaska potrebnih sredstava za rad, u kući će biti smješten Otvoreni keramički atelje Petrinja. To znači da su ispred nas nova druženja, edukacije i kreativni izazovi. Veselimo se! 

svi grbovi bijeli 300

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

atelje logo 300 bijeli

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.